NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Sarni grzbiet bez pieczenia z biszkoptami i orzeszkami
Sarni grzbiet bez pieczenia z biszkoptami i orzeszkami
Przepis Sarni grzbiet bez pieczenia z biszkoptami i orzeszkami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   30.11.2021

Sarni grzbiet bez pieczenia z biszkoptami i orzeszkami

Nietypowe ale bardzo smaczne. Jeśli lubisz czekoladę to spróbuj przygotować ten przysmak bez pieczenia, który jest gotowy w kilka minut.

Składniki
300 g
gorzkiej czekolady
1 op.
słodzonego mleka skondensowanego
100 g
orzeszków
1 łyżka
kakao
1 op.
biszkoptów
3 łyżki
oleju kokosowego lub masła
sok pomarańczowy albo syrop
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Nad parą rozpuść gorzką czekoladę razem ze słodzonym mlekiem skondensowanym i olejem kokosowym. Jeśli nie masz oleju kokosowego to możesz go zastąpić masłem.
  2. Gdy masz już rozpuszczoną mieszankę czekolady, mleka skondensowanego i oleju, od razu dodaj przesiane kakao. Wymieszaj z posiekanymi orzechami. Jeśli wydaje Ci się, że masa jest trochę zbyt gęsta możesz dodać trochę ciepłego mleka lub śmietany.
  3. Przygotuj formę na sarni grzbiet, wyłóż ją folią spożywczą i przygotuj biszkopty oraz sok pomarańczowy, w którym będziesz zamaczać biszkopty.
  4. Na dno formy daj cienką warstwę nadzienia, przełóż zamoczonymi biszkoptami, znów daj trochę nadzienia i powtarzaj taki proces dopóki nie wykorzystasz wszystkich składników.
  5. Zakończ układanie cienką warstwą nadzienia i przykryj folią aluminiową, aby zakryć całą formę. Odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc a potem możesz podawać.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz