NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Schab w sosie słodko-kwaśnym
Schab w sosie słodko-kwaśnym
Przepis Schab w sosie słodko-kwaśnym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   13.10.2021

Schab w sosie słodko-kwaśnym

To jest nie tylko LUKSUS na talerzu ale też w brzuszku.

Składniki
300 g
schabu wieprzowego (bez kości)
3 szt.
cebuli ze szczypiorkiem
2 ząbki
czosnku
50 g
suszonej szynki
400 g
sosu Uncle Beans Sweet and sour
2 łyżeczki
startego na tarce na drobnych oczkach imbiru
1 szt.
papryka czerwona-kapia
1 łyżka
smalcu
1 łyżka
oleju
1 łyżka
przyprawy chilli do steaków
sód do smaku
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso pokrój w paseczki, dodaj przyprawy, imbir, polej olejem i pozostaw na noc w lodówce.
  2. Na patelnię daj smalec, dodaj mięso i szybko podsmaż około 10 minut.
  3. Wyjmij mięso, dodaj białą część cebuli i paprykę pokrojoną w paseczki, posiekany czosnek, pokrojoną szynkę i chwilkę podsmażaj. Daj z powrotem mięso, dodaj sos i wszystko razem podgrzej.
  4. Na końcu dodaj szczypior z cebulki. Do smaku możesz jeszcze dosolić. Podawaj z ryżem albo na grzance.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz