NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Słone ciasto tostowe z szynką i serem
Słone ciasto tostowe z szynką i serem
Przepis Słone ciasto tostowe z szynką i serem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.11.2015

Słone ciasto tostowe z szynką i serem

Proste, smaczne a przede wszystkim szybkie. Wszystko układasz warstwami na sobie, zapiekasz i gotowe.

Składniki
Będziemy potrzebować:
600 g
majonezu
3 kubeczki śmietany
4 szt.
jajek
300 g
szynki
300 g
twardego sera
15 szt.
ogórków konserwowych
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj 3 mieszanki:
    1. 200 g majonezu utrzyj z 1 kubeczkiem śmietany, dodaj 4 drobno pokrojone ugotowane jajka i 5 drobno pokrojonych ogórków konserwowych.
    2. 200 g majonezu utrzyj z kwaśną śmietaną i pokrojoną w paski szynką.
    3. 200 g majonezu utrzyj z kwaśną śmietaną i startym na tarce na dużych oczkach twardym serem. Dodaj 10 drobno posiekane ogórki konserwowe i znowu wymieszaj.
  2. Przygotuj naczynie żaroodporne, które posmaruj masłem i ułóż w nim chleb tostowy. Nałóż masę z jajkami, znów ułóż chleb tostowy, nałóż masę z szynką, znów ułóż chleb tostowy a na wierzch daj masę z serem. Po wierzchu posyp jeszcze tartym serem i zapiekaj we wcześniej nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 15 minut.
  3. Najlepiej jest to ciasto tostowe zostawić w na 6 godzin lodówce już ułożone (aby smaki się dobrze połączyły) i dopiero potem włożyć do piekarnika i zapiec.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz