NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Smażone piersi z kurczaka nadziewane warzywami
Smażone piersi z kurczaka nadziewane warzywami
Przepis Smażone piersi z kurczaka nadziewane warzywami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   28.7.2021

Smażone piersi z kurczaka nadziewane warzywami

Jeśli nie masz ochoty na tradycyjne nadzienie - ser, szynka, możesz faszerować mięso warzywami. Pycha. Długo zastanawiałam się co zrobić na obiad, aż przyszło mi do głowy takie połączenie. W zamrażarce znalazłam mieszankę mrożonych warzyw więc chciałam je wykorzystać i muszę przyznać, że obiad udał mi się doskonale :) Do tego podałam puree ziemniaczane ale tradycyjna sałatka warzywna też by dobrze pasowała,

Składniki

Będziemy potrzebować:

2 szt.
piersi z kurczaka
1 szt.
jajko
5 łyżek
mąki
5 łyżek
bułki tartej
do smaku
sól, pieprz
100 g
twardego sera
100 g
masła
olej słonecznikowy do smażenia
|warzywa do faszerowania według preferencji smakowych
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na plastry, popieprz i posól do smaku.
  2. Warzywa ugotuj w wodzie (groszek,marchewka, seler, ...). Gdy warzywa są już ugotowane dodaj na przykład pomidory, kukurydzę, paprykę... dodaj tarty ser i rozpuszczone masło. Wymieszaj.
  3. Piersi z kurczaka faszeruj nadzieniem i zawijaj za pomocą wykałaczki. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.
  4. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatą. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz