NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Smażony camembert nadziewany mieszanką pieczarkową z sosem
Smażony camembert nadziewany mieszanką pieczarkową z sosem
Przepis Smażony camembert nadziewany mieszanką pieczarkową z sosem
NajKasia    ·   6.3.2022

Smażony camembert nadziewany mieszanką pieczarkową z sosem

Smażony camembert nadziewany mieszanką pieczarkową, sos śmietanowo serowy.

Składniki
2 szt.
camembert
1 szt.
mniejsza cebula
150 g
pieczarek
50 g
szynki
1 łyżka
masła
sól, pieprz
szczypior

Na sos:

200 ml
śmietany kremówki
mielony biały pieprz
sól
i to co się nie zmieściło do camemberta
wszystko do klasycznego panierowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ser rozkrój poziomo i wyjmij miękką część. Na patelni roztop masło i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij ją.
  2. Następnie dodaj drobno pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę, posól i duś przez 10 minut.
  3. Na koniec dodaj pokrojony szczypior. Mieszankę pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Nadziewaj nią camemberty, obtocz w klasycznej panierce i smaż na oleju aż będą złociste z obu stron.
  4. Do garnka wlej śmietanę, dodaj wydłubane wnętrze sera i na małym ogniu rozpuść.  Dodaj zmiksowaną mieszankę która nie zmieściła się do środka sera, dodaj biały mielony pieprz i dosól do smaku. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz