NajPrzepis.pl Těstoviny Spaghetti Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Przepis Spaghetti bolognese
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   21.3.2021

Spaghetti bolognese

spaghetti bolognese

Składniki

Potrzebujemy:

500 g
mielonego mięsa wołowego
1 puszka pomidorów bez skórki
1 szt.
większa cebula
2-3 ząbki
czosnku
powidła
majeranek
sól
ser do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj mięso mielone i duś pod pokrywką. Posól, dopraw i po 15 minutach wyłóż na patelnię całą puszkę pomidorów bez skórki razem z sokiem.
  2. Dodaj wyciśnięty czosnek i łyżkę powideł. W trakcie gotowania czasami pomieszaj. W międzyczasie ugotuj spaghetti. Gdy sos będzie gotowy (około 45 minut), daj go na spaghetti i posyp serem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz