NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Świąteczne budyniowe rogalki moczone w polewie czekoladowej
Świąteczne budyniowe rogalki moczone w polewie czekoladowej
Przepis Świąteczne budyniowe rogalki moczone w polewie czekoladowej
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   31.10.2021

Świąteczne budyniowe rogalki moczone w polewie czekoladowej

Skarb na świątecznym stole. U nas w domu nie może zabraknąć budyniowych słodyczy. Istnieje wiele świątecznych przepisów z budyniem, ale jak na razie ten stanowczo wygrywa. Końce zanurz w polewie czekoladowej.

45 min.
Przygotowanie
12 min.
Gotowanie
Składniki
220 g
mąki
120 g
masła w pokojowej temperaturze
100 g
cukru
1 op.
budyniu waniliowego
2 szt.
żółtek
2 łyżka
mleka
polewa czekoladowa
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier, budyń waniliowy, masło w pokojowej temperaturze oraz żółtka i wyrób gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodaj kilka łyżek mleka.
  2. Z ciasta odrywaj mniejsze kawałki, formuj z nich rogaliki i układaj na blaszce.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut.
  4. Upieczone rogaliki zanurz w polewie czekoladowej.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz