NajPrzepis.pl Sypane twarogowe ciasto
Sypane twarogowe ciasto
Przepis Sypane twarogowe ciasto
NajKasia    ·   21.9.2015

Sypane twarogowe ciasto

Bardzo smaczny deser bez przygotowywania ciasta a mimo to jest bardzo smaczny. Ja użyłam mniejszej blaszki.

30 min.
Przygotowanie
35 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

3 kubki
mąki
1 kubek
cukru
1 małe op.
proszku do pieczenia
rodzynki - nie muszą być
125 g
masło lub margaryna

Nadzienie:

500 g
twarogu
1 szt.
jajko
250 ml
mleka
1 op.
cukru waniliowego
cukier puder do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Bardzo smaczny deser bez przygotowywania ciasta a mimo to jest bardzo smaczny. Ja użyłam mniejszej blaszki, którą wyłożyłam papierem do pieczenia.
  2. Sypkie składniki na ciasto wymieszaj w misce. Połowę wysyp na blaszkę.
  3. Nadzienie przygotuj mieszając twaróg i pozostałe składniki, będzie płynne więc równomiernie nalej je na pierwszą warstwę, możesz posypać rodzynkami.
  4. Następnie nasyp kolejną warstwę mąki a na wierzch ułóż pokrojone w plastry masło lub margarynę. Albo rozpuść masło i polej ciasto po wierzchu. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut, obserwuj. Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem.

Źródło: inspiracje od Kamilky

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz