NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym
Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym
Przepis Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   3.7.2021

Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym

Dzisiaj nie przychodzi mi do głowy żadne bardziej trafne określenie przepisu niż po prostu... doskonały obiadek. Znudziło mi się już mięso drobiowe soté albo kotlety drobiowe z sosem. Więc wymyśliłam trochę bardziej kreatywne danie, pierś z kurczaka zrolowałam i napełniłam nadzieniem a potem pokroiłam na kawałki, które nabiłam na patyczki od szaszłyków. Wyglądają doskonale a smakują jeszcze lepiej. Polecam spróbować.

30 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
4 szt.
kotletów z piersi z kurczaka
150 g
szynki
150 g
boczku
sól, mielony czarny pieprz
suszony czosnek
przyprawa do grilla
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięto rozetnij na cieńsze płaty,  z obu stron posól, popieprz i posyp przyprawami, ułóż plastry szynki i słoniny, zroluj i na godzinkę włóż na styropianowej tacce do zamrażarki (lepiej się je wtedy kroi).
  2. Potem już tylko nabijaj na patyczek od szaszłyków i odkrawaj pojedyncze ślimaki, procedurę powtarzaj dopóki nie osiągniesz szaszłyka o oczekiwanej długości (pamiętaj że gotowy szaszłyk musi się zmieścić na patelni Przygotowanie przepisu Szaszłyki drobiowe w kształcie ślimaczków z puree ziemniaczanym, krok 1:-) ).
  3. Smaż z obu stron aż będą złociste. Po zdjęciu mięsa z patelni wytopiony tłuszcz zagęść odrobiną mąki.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz