NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast
Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast
Przepis Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   13.3.2022

Szybkie budyniowe ciasto do kawy, które jest lepsze od innych ciast

Fantastyczne i puszyste ciasto, które pokochasz. Robiłam je z budyniem czekoladowym, ale równie dobrze możesz użyć inny smak, jaki lubisz. W doskonałym połączeniu z twarogiem. Spróbuj.

35 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

3 szt.
jajek
300 ml
cukru kryształ
150 ml
oleju
300 ml
mleka
600 ml
mąki
1 małe op.
proszku do pieczenia

Budyń:

500 ml
mleka
2 łyżki
cukru
1 i 1/2 op.
budyniu czekoladowego
3 łyżki
wiórków kokosowych

Twaróg:

250 g
delikatnego twarogu
1 op.
cukru waniliowego
3 łyżki
wiorków kokosowych
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw przygotuj budyń. Z pół litra mleka, 2 łyżek cukru i budyniu w proszku ugotuj gęsty budyń, do którego dodaj wiórki kokosowe. Następnie pozostaw do ostygnięcia. 
  2. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Odłoż na bok i przygotuj ciasto.
  3. Jajka zmiksuj z cukrem do otrzymania pianki, dodaj olej i mleko a na koniec również mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  4. Przygotowane ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Na wierzch na zmianę układaj kopczyki budyniu i twarogu. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut - obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz