NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem
Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem
Przepis Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   15.12.2021

Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem

Fantastyczne miękkie mięsko z duszonymi ziemniakami i jajkiem.

Składniki
plastry schabu wieprzowego o grubości 1 cm /kotlet bez kości/
2 łyżeczki
kolorowego pieprzu
2 łyżki
oleju
sól
olej lub smalec na patelnię
kawałek grubszej folii aluminiowej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso rozbij grzbietem dłoni i nakrój na krawędziach. Pieprz rozgnieć na grubsze kawałki w moździerzu i posyp nim mięso, polej olejem i pozostaw na noc w lodówce.
  2. Na patelni do steków rozgrzej tłuszcz i mięso krótko podpiecz z obu stron. Posól. Przełóż na folię aluminiową, dokładnie zamknij i daj na ruszt do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni na 12 minut.
  3. Następnie ostrożnie otwórz folię aluminiową i pozostaw mięso aby "oddychało".
  4. Podawaj z duszonymi ziemniakami, jajkiem sadzonym i sałatką.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz