NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Tort brzoskwiniowy bez pieczenia
Tort brzoskwiniowy bez pieczenia
Przepis Tort brzoskwiniowy bez pieczenia
NajKasia    ·   15.4.2021

Tort brzoskwiniowy bez pieczenia

Przygoda bez pieczenia ze śmietaną i biszkoptami. Pycha!

Składniki

Potrzebne składniki:

1 op.
jasnych okrągłych biszkoptów
1 op.
ciemnych okrągłych biszkoptów
1 puszka brzoskwiń
5 kubeczków kwaśnej śmietany
2 op.
śmietanfix
3 łyżki
cukru pudru
3 łyżki
kakao np. Nesquik
posypka czekoladowa do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Potrzebujemy opakowanie jasnych i ciemnych biszkoptów, 5 kubeczków kwaśnej śmietany, puszę brzoskwiń, śmietanfix, cukier puder, kakao np. Nesquik oraz posypkę czekoladową do ozdobienia.
  2. Do miski daj śmietanę. Dodaj śmietanfix i cukier puder. Ubij do osiągnięcia gęstego kremu.
  3. Na dno tortownicy ułóż ciemne biszkopty, które delikatnie polej sokiem z brzoskwiń w puszce. Na biszkopty daj jedną trzecią kremu ze śmietany. Krem rozsmaruj równomiernie.
  4. Na pierwszej warstwie kremu ułóż ciemne i jasne biszkopty. Na drugiej warstwie biszkoptów ułóż cienkie plasterki brzoskwiń z puszki.
  5. Na brzoskwinie daj drugą z trzech porcji śmietankowego kremu. Krem równomiernie rozsmaruj.
  6. Na drugiej warstwie kremu ułóż cienkie plasterki brzoskwiń z puszki. Na brzoskwiniach ułóż biszkopty, płaską stroną do góry.
  7. Do pozostałego kremu śmietankowego dodaj 3 łyżki kakao. I porządnie wymieszaj.
  8. Ciemnu krem daj na ostatnią warstwę biszkoptów i równomiernie rozsmaruj.
  9. Wierzch tortu ozdób dwukolorową posypką czekoladową. Zakryj folią aluminiową i odstaw na pół dnia do lodówki. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz