NajPrzepis.pl Twarogowe i orzechowe mini strudle mięciutkie również na drugi dzień
Twarogowe i orzechowe mini strudle mięciutkie również na drugi dzień
Przepis Twarogowe i orzechowe mini strudle mięciutkie również na drugi dzień
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   13.3.2022

Twarogowe i orzechowe mini strudle mięciutkie również na drugi dzień

Ciasto jest z jogurtem naturalnym i gdy się z nim pracuje to jest bardzo elastyczne. W ogóle się nie klei i strudle są mięciutkie również na drugi dzień. Koniecznie spróbuj. Ja nadziewałam je twarogiem i orzeszkami, ale spokojnie możesz użyć czekolady, wiórków kokosowych, marmolady...

65 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

500 g
mąki
100 g
cukru
100 ml
oleju
50 ml
jogurtu naturalnego
1 szt.
białko
230 ml
mleka
do smaku
skórka z cytryny
1/2 kostki
drożdży
1 łyżeczka
soli

Nadzienie twarogowe:

twaróg
cukier waniliowy
cukier puder

Nadzienie orzechowe:

mielone orzechy
cukier
dżem
skórka z cytryny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystkie składniki na ciasto daj do miski i z pomocą miksera z końcówką do ciasta drożdżowego wyrób gładkie ciasto. Nie rób zaczyny, wymieszaj zwyczajnie wszystkie składniki razem i z tego spokojnie wyrośnie ciasto.
  2. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na płat, który pokrój na mniejsze prostokąty, nałóż nadzienie i zroluj. Nadzienie przygotowuj tak, że według preferencji smakowych wymieszaj wszystkie składniki z przepisu.
  3. Zrolowane strudle ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 25 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz