NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta twarogowa Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem
Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem
Przepis Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   20.12.2020

Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem

Szybkie, zdrowie śniadanie. Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem. Świeże pieczywo i smaczna pasta = super śniadanie.

Składniki

Będziemy potrzebować:

250 g
twarogu
4 szt.
jajek
2 łyżki
kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
1 - 2 łyżeczki
chrzanu
sól
pieprz
mielony kminek
pietruszka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj ugotowane na twardo jajka, które również rozgnieć widelcem.
  3. Posól, popieprz, dodaj kminek i starty chrzan. Dokładnie wymieszaj, dodaj kwaśną śmietanę lub jogurt.
  4. Podawaj ze świeżym pieczywem. Po wierzchu posyp pietruszką. Smacznego!

Źródło: Z cukrem pudrem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz