NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Cukiniowe knedliki ze starszym pieczywem
Cukiniowe knedliki ze starszym pieczywem
Przepis Cukiniowe knedliki ze starszym pieczywem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   18.8.2023

Cukiniowe knedliki ze starszym pieczywem

Nie potrafiłam sobie wyobrazić knedlików z cukinii i efekt bardzo mnie zaskoczył. Pod względem smaku są super a przepis dołączyłam do mojej kolekcji.

35 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
250 g cukini
250 g mąki
2 szt. jajka
3 szt. (starsze) kajzerki
do smaku sól
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Starsze kajzerki pokrój w drobną kostkę. Zalej je roztrzepanym i posolonym jajkiem i wymieszaj. 
  2. Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach, posól i odstaw na chwilę, Puści sok, który odlej. Odstaw cukinię na bok.
  3. Do odciśniętej cukinii dodaj pokrojone kajzerki, dodaj mąkę i wymieszaj, najlepiej ręką.
  4. Jeśli ciasto wydaje Ci się być zbyt gęste, dolej trochę soku z cukinii. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj mąki. 
  5. Z masy uformuj knedliki, które gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut. Formuj je na porządnie posypanej mąką stolnicy.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz