NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Waniliowe kruche ciasteczka z budyniu w proszku
Waniliowe kruche ciasteczka z budyniu w proszku
Przepis Waniliowe kruche ciasteczka z budyniu w proszku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   10.12.2021

Waniliowe kruche ciasteczka z budyniu w proszku

Budyń waniliowy doda ciastu kruchości. Koniecznie spróbuj, nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Ja napełniałam je domowym dżemem i ozdabiałam je ze swoją córką :)

45 min.
Przygotowanie
8 min.
Gotowanie
Składniki
300 g
mąki
2 szt.
jajek
150 g
cukru pudru
4 op.
budyniu waniliowego
175 g
margaryny
1/4 op.
proszku do pieczenia

Do nadziewania:

do smaku
dżem

Na ozdobienia:

do smaku
czekolada
do smaku
ozdoby jadalne
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto przygotuj w klasyczny sposób - wymieszaj wszystkie składniki, zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na co najmniej godzinę.
  2. Po ostygnięciu rozwałkuj i wykrawaj różne kształty.
  3. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 175 stopni przez około 8 minut.
  4. Napełniaj dżemem i sklejaj. Ozdób według własnej fantazji.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz