NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie
Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie
Przepis Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   2.12.2021

Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie

Waniliowe świąteczne ciastka moczone w białej czekoladzie. Wytrzymują długo więc możesz nawet zrobić te ciasteczka z podwójnej porcji składników.

35 min.
Przygotowanie
12 min.
Gotowanie
Składniki

Będziemy potrzebować:

250 g
masła
200 g
cukru pudru
3 op.
cukru waniliowego
3 szt.
żółtek
5 łyżek
mleka
1 op.
budyniu waniliowego
380 g
mąki
biała czekolada do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Masło utrzyj z cukrem do osiągnięcia pianki, stopniowo miksuj jedno żółtko po drugim oraz budyń w proszku wymieszany z mąką.
  2. Ciasto włóż do maszynki lub do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia strzykaj różne kształty.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Wszystko zależy jednak od wielkości poszczególnych kształtów i ich grubości.
  4. Możesz również robić po dwa takie same kawałki, które skleisz marmoladą albo nadzieniem według własnych preferencji smakowych.
  5. Sklejone lub pojedyncze ciasteczka zamocz w białej czekoladzie i poczekaj aż zastygnie.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz