NajPrzepis.pl Zupa z roślin strączkowych na wędzonce
Zupa z roślin strączkowych na wędzonce
Przepis Zupa z roślin strączkowych na wędzonce
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   2.10.2022

Zupa z roślin strączkowych na wędzonce

Pomysł na niedzielną zupę, jeśli znudził Ci się już klasyczny rosół.

Składniki
300 g
wędzonego mięsa
kubek
mieszanki roślin strączkowych (ciecierzyca, czerwona fasola, kasza, biała fasola, żółty i zielony groszek)
1 szt.
marchew
ćwiartka
selera
1 szt.
pietruszki
2 szt.
cebuli
3 ząbki
czosnku
5 szt.
ziemniaków
sól i pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
majeranek

Zasmażka:

masło, mąka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw namocz rośliny strączkowe. Mięso ugotuj.
  2. Następnego dnia przygotuj patelnię i na oleju podsmaż cebulkę i dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Podsmaż aż będą złociste.
  3. Dodaj rośliny strączkowe i zalej wywarem z wędzonego mięsa. Dodaj przyprawy i gotuj aż będzie miękkie.
  4. Na koniec dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Potem zagęść zasmażką z masła i mąki.
  5. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem.

Źródło: Vaření a pečení s láskou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz