NajPrzepis.pl Desery Kremy i polewy 7 wskazówek na najlepsze kremy (do zdobienia lub nadziewania)
7 wskazówek na najlepsze kremy (do zdobienia lub nadziewania)
Przepis 7 wskazówek na najlepsze kremy (do zdobienia lub nadziewania)
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.9.2021

7 wskazówek na najlepsze kremy (do zdobienia lub nadziewania)

Już nie sprawia Ci radości przygotowywanie klasycznego nadzienia, którego używasz do zdobienia muffinek albo do nadziewania ciast, rurek z kremem, tortów albo innych słodkich przysmaków? Zainspiruj się 7 najlepszymi kremami, których możesz użyć do dowolnych słodkich przysmaków.

Podstawowy krem maślany

Będziemy potrzebować: 1,5 kubka cukru pudru, 100 g masła, 2 łyżki śmietany 12%, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej

Masło utrzyj z cukrem pudrem na piankę, dodaj esencję waniliową a na koniec wymieszaj ze śmietaną 12%. Krem daj do rękawa cukierniczego i możesz ozdabiać muffiny, powierzchnię tortu lub innych ciast. Tego podstawowego kremu maślanego nie używa się jako nadzienia ale raczej do zdobienia.

Krem pomarańczowy

Będziemy potrzebować: 200 g masła, 6 łyżek mleka skondensowanego, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku ze świeżych pomarańczy lub soku pomarańczowego, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej

Masło utrzyj z cukrem pudrem do osiągnięcia pianki, stopniowo miksuj mleko skondensowane a potem odstaw krem na godzinę do lodówki. Po godzinie dodaj sok ze świeżych pomarańczy lub sok pomarańczowy i wanilię.

Krem kakaowy

Będziemy potrzebować: 4 łyżki śmietany 12%, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru, 200 g masła

Śmietanę utrzyj z cukrem pudrem i kakao. Masło zmiksuj mikserem do osiągnięcia pianki i stopniowo łyżka po łyżce dodawaj śmietanę. Krem odstaw na godzinę do lodówki i użyj do zdobienia.

Krem śmietankowy

Będziemy potrzebować: 240 g mascarpone, 40 g masła, 100 g cukru pudru, esencja waniliowa do smaku

Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem i esencją waniliową i stopniowo dodawaj masło, które musi mieć temperaturę pokojową. Kremem nadziewaj różne ciasta lub torty.

Krem twarogowy (musi się piec razem z ciastem)

Będziemy potrzebować: 250 g twarogu, 70 g cukru pudru, 1 szt. jajko, 1 łyżeczka esencji waniliowej

Twaróg utrzyj z cukrem pudrem, jajkiem i esencją waniliową na jednolitą masę. Przy tym rodzaju nadzienia nie możesz zapominać że krem twarogowy musi się piec razem z ciastem, ponieważ jest w nim surowe jajko.

Krem twarogowy (bez pieczenia)

Będziemy potrzebować: 140 g twarogu, 100 g masła, cukier puder do smaku, 50 g marmolady jakiej chcesz

Masło razem z cukrem pudrem i marmoladą utrzyj do osiągnięcia pianki, stopniowo łyżka po łyżce dodawaj twaróg i wymieszaj aż powstanie gładki krem, który odstaw do lodówki. Po schłodzeniu używaj go do nadziewania różnych ciast.

Krem cynamonowy

Będziemy potrzebować: 175 g serka Philadelphia, 100 g masła, 100 g cukru pudru, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, 1 łyżeczka cynamonu

Masło utrzyj z cukrem pudrem i esencją waniliową do osiągnięcia pianki, dodaj cynamon i łyżka po łyżce serek Philadelphia. Wymieszany krem odstaw na godzinę do lodówki a następnie możesz z nim pracować.

Źródło: Vk

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz