NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Przekąski Najlepsze pasty do szkoły z przepisów od kucharek, smakują wszystkim dzieciom
Najlepsze pasty do szkoły z przepisów od kucharek, smakują wszystkim dzieciom
Najlepsze pasty do szkoły z przepisów od kucharek, smakują wszystkim dzieciom
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.4.2022

Najlepsze pasty do szkoły z przepisów od kucharek, smakują wszystkim dzieciom

Przepisy na pasty do chleba na kanapki do szkoły zebrane od kucharek gotujących dla dzieci. Dzieci najbardziej lubią takie pasty. Zebraliśmy dla Was ponad 30 past. Polecamy spróbować i regularnie zmieniać.

Pasta z Liptowa:

Masło, dodaj twaróg, dodaj cebulę, czerwoną mieloną paprykę, mleko, posól i wymieszaj.

Pasta dżemowa:

Masło, dżem - wymieszaj razem do osiągnięcia pianki.

Pasta marchewkowa:

Do masła dodaj podgrzane mleko, startą marchewkę, posól i wymieszaj. Zamiast marchewki możesz użyć jajka, sardynek + cebuli + musztardy.

Pasta leczo:

Masło, sól, odcedzone leczo - wszystko wymieszaj i dopraw.

Pasta pieczeniowa:

Cebulę zeszklij, dodaj mięso pieczeniowe, podduś, zmieszaj i dodaj masło, dopraw solą.

Pasta z Liptowa:

Masło wymieszaj, dodaj twaróg, pokrojoną cebulkę, czerwoną paprykę, mleko i wymieszaj.

Pasta z dorsza:

Masło, dorsza pokrój, dodaj cebulę, dopraw sokiem z cytryny i solą.

Pasta miodowa:

Masło wymieszaj z miodem.

Pasta szynkowa:

Masło, mleko, szynka,ser, dopraw cebulą. Możesz dodać marchew, kalarepę, seler, ser, jajko.

Pasta sardynkowa:

Masło wymieszaj, dodaj sardynki, pokrojoną cebulę, sok z cytryny - wymieszaj i dopraw solą.

Twarogowa z papryką:

Masło, twaróg wymieszaj i dodaj paprykę, dopraw solą. 

Pasta sojowa:

Ugotuj soję. Masło wymieszaj, dodaj pokrojoną cebulę. Wymieszaj z soją i dopraw solą.

Pasta jajeczna z chrzanem:

Masło, jajko na twardo, chrzan, musztarda, sól. Wszystko wymieszaj. Zamiast chrzanu możesz użyć marchewkę, skwarki + musztardę + cebulę, serek topiony.

Pasta czosnkowa:

Masło, serek topiony, wyciśnięty czosnek, mleko - wymieszaj i dopraw solą.

Pasta wiedeńska:

Masło, twaróg, cebula, musztarda. Wszystko wymieszaj i dopraw solą.

Pasta z ciecierzycy:

Ugotuj ciecierzycę, którą wymieszaj z masłem, pokrojoną cebulą i dopraw solą.

Pasta z groszku:

Masło z mlekiem wymieszaj, dodaj groszek z puszki. Wszystko znów wymieszaj. Groszek możesz zmiksować.

Pasta szpinakowa:

Masło wymieszaj, dodaj podduszony szpinak. Wymieszaj i dopraw solą i wyciśniętym czosnkiem.

Angielskie kanapeczki:

Chleb tostowy pokrój, posmaruj masłem, roztrzepanym jajkiem  posól, posyp serem i zapiecz. 

Krem z Budapesztu:

Do masła dodaj twaróg, starty ser, cebulę, chrzan, dopraw musztardą, solą i zmiksuj.

Pasta fasolowa:

Namoczoną fasolę ugotuj i przeciśnij przez praskę. Masło wymieszaj, dodaj cebulę, posól i wymieszaj.

Pasta kalafiorowa:

Kalafior ugotuj w osolonej wodzie, masło wymieszaj, dodaj posiekany kalafior, cebulę i wymieszaj.

Pasta z kalarepy:

Masło wymieszaj, dodaj podgrzane mleko, cebulę i startą świeżą kalarepę. Dopraw solą.

Kalafiorowa z jajkiem:

Kalafior ugotuj, ostygnięty pokrój, dodaj cebulę, ugotowane jajko zetrzyj na tatce. Dodaj masło, wymieszaj i posól.

Selerowa z drożdżami:

Seler ugotuj i drobno pokrój. Cebulkę zeszklij, dodaj drożdże, zeszklij. Masło i seler wymieszaj i dodaj zeszkloną cebulkę.

Selerowa z jajkiem:

Serer ugotuj, zeszklij cebulkę, dodaj posiekany seler, starte jajka, dodaj to do masła i dopraw.

Serowa ze skwarkami:

Maslo wymieszaj z serem, dodaj mielone skwarki, cebulę, musztardę i dopraw.

Serowa z rzodkiewką:

Masło, serek topiony, starta rzodkiewka - wszystko wymieszaj i dopraw.

Serowa z jajkiem i warzywami:

Masło wymieszaj z serem, dodaj marchew, seler, cebulę, jajka na twardo, wymieszaj i dopraw.

Serowa z szynką:

Masło, ser topiony, mielona szynka, zagotowane mleko - wszystko wymieszaj i dopraw.

Serowa z warzywami:

Masło, ser, marchew, kalarepa, cebula, zagotowane mleko - wszystko wymieszaj. 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz