NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Gęsty gulasz wieprzowy z knedlami z cukinii
Gęsty gulasz wieprzowy z knedlami z cukinii
Przepis Gęsty gulasz wieprzowy z knedlami z cukinii
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   22.8.2023

Gęsty gulasz wieprzowy z knedlami z cukinii

Tradycyjny domowy obiad. Pamiętam go z czasów mojego dzieciństwa. Polecam spróbować również z mięsem wołowym. Po raz pierwszy spróbowałam zrobić knedle z cukinii i polecam z całego serca.

25 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
cebula
trochę
oleju
6 plastrów
poledwiczki wieprzowej
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
do smaku
czerwona mielona papryka
do smaku
przyprawa do gulaszu
2 łyżki
mąki
200 ml
wody
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w półksiężyce cebulę. Gdy cebula jest już podsmażona ułóż rozbite tłuczkiem, posolone i popieprzone plastry mięsa i krótko je podsmaż z obu stron. 
  2. Zalej wodą i pozostaw aby się dusiły aż będą miękkie, około 30 minut. 
  3. Potem w odrobinie wody rozmieszaj mąkę i zalej przygotowane miękkie mięso. Doprowadź do wrzenia. 
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz