NajPrzepis.pl Angielskie rogaliki (z boczkiem i serem)
Angielskie rogaliki (z boczkiem i serem)
Przepis Angielskie rogaliki (z boczkiem i serem)
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.4.2022

Angielskie rogaliki (z boczkiem i serem)

Czy jak idziesz z dziećmi do dużego supermarketu to zawsze zatrzymujecie się przy pieczywie z boczkiem i serem? My tak! I dlatego postanowiłam upiec takie rogaliki w domu. Są mięciutkie i smaczne, uwielbiamy je!

Składniki

Ciasto:

2 łyżki
smalcu
250 ml
letniego mleka
4 łyżki
wody
3 łyżki
puree ziemniaczanego w proszku
50 g
żytniej mąki chlebowej
600 g
mąki
1 łyżeczka
cukru
3 łyżeczki
suszonych drożdży
2 łyżeczki
soli

Do posmarowania:

5 łyżek
oleju
1 łyżka
przyprawy do grilla

Do dokończenia:

plastry boczku
starty ser (wędzony ser, gouda)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystkie składniki na ciasto daj do maszyny do chleba i włącz program "ciasto" Jeśli nie masz maszyny do chleba możesz też użyć robota kuchennego albo klasycznie wyrobić ciasto ręcznie.
  2. Wyrośnięte ciasto podziel na 16 części. Każdą część rozwałkuj na prostokąt i zwiń do kształtu rogalika.
  3. Rogaliki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj je mieszanką oleju i przypraw i połóż na nich boczek i ser. Pozostaw jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia.
  4. Piecz w temperaturze 200 °C aż będą złociste.
  5. Rogaliki są puszyste jak chmurka, są smaczne a najlepsze są jeśli użyjesz wędzonego startego sera.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz