NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Faszerowane piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym
Faszerowane piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym
Przepis Faszerowane piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.7.2021

Faszerowane piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym

Przepis jest odpowiedni na niedzielny obiad albo na każdy inny dzień, gdy masz ochotę na mięsko. W połączeniu z sosem grzybowym jest naprawdę fantastyczne.

Składniki

SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:

8 szt.
piersi z kurczaka
8 plastrów
szynki
8 plastrów
twardego sera edamskiego
trochę
musztardy
trochę
pieprzu
trochę
soli
trochę
oleju
trochę
mąki

SOS:

1 puszka
pieczarek
1 szt.
cebula
250 ml
śmietany kremówki
3 trójkąciki
serka topionego
trochę
vegety

DODATKI:

1 kg
ziemniaków
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piersi z kurczaka umyj, pozbaw błon, potnij na kotlety, trochę rozbij tłuczkiem, posól, popieprz, posmaruj musztardą, połóż plaster synki i sera i połącz wykałaczką. Obtocz w mące, podpiecz na rozgrzanym oleju i włóż do naczynia żaroodpornego. Zalej wytopionym tłuszczem, podlej odrobiną wody i dopiecz w piekarniku w odkrytym naczyniu.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, podgotuj i odcedź. Daj na blaszkę, posól, posyp kminkiem i vegetą, polej olejem i daj do piekarnika aby się zapiekły.
  3. Sos: na oleju zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj odcedzone pieczarki, posyp vegetą i podsmaż. Zalej śmietaną, dodaj 3 trójkąciki serków topionych. Mieszaj dopóki składniki nie połączą się w sos. A potem już możesz podawać do stołu. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blažena Sadovská

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz