NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Kluski z kapustą i wędzonką
Kluski z kapustą i wędzonką
Przepis Kluski z kapustą i wędzonką
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.5.2021

Kluski z kapustą i wędzonką

Proste a przede wszystkim szybkie danie, które pokochasz. Niektórzy robią je również ze słodką kapustą, ale ja robię je z kiszoną kapustą z wędzonym mięsem i jeszcze z podsmażoną cebulką. Dodaje im ona fantastyczny smak. To danie mogłabym jeść przez cały tydzień i wcale by mi to nie przeszkadzało. Jeśli jeszcze ich nie robiłaś to koniecznie spróbuj. Nie bój się tego ciasta na kluski, poradzisz sobie z tym.

Składniki
3 szt.
jajek
1/2 l
mleka
łyżeczka
soli
według potrzeb
mąka
10 ml
wody gazowanej
masło
kapusta
wędzonka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Roztrzep jajka z mlekiem i solą a potem stopniowo dodawaj mąkę aż dostaniesz średnio gęste ciasto. Następnie dodaj wodę.
  2. Następnie przez durszlak przeciskaj ciasto do osolonej wrzącej wody, gotuj 2-3 minuty.
  3. Gotowe wymieszaj następnie z podpieczoną cebulką, wędzonym mięsem i przygotowaną kiszoną kapustą.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz