NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Pikantne mięso drobiowe z grzybami
Pikantne mięso drobiowe z grzybami
Przepis Pikantne mięso drobiowe z grzybami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   7.10.2021

Pikantne mięso drobiowe z grzybami

A Ty co dzisiaj zrobiłaś na obiad?

Składniki
400 g
piersi z kurczaka
300 g
pieczarek
1 szt.
cebula
3 łyżki
musztardy
8 łyżek
ketchupu
1 kostka
bulionu drobiowego
1 szt.
papryczki chilli
100 ml
mleka
400 ml
śmietany
2 łyżki
oleju
kawałeczek
masła
sól i pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę, posól i popieprz a potem podsmaż na rozgrzanym oleju aż będzie złociste.
  2. Mięso z kurczaka zdejmij z patelni, na patelnię daj kawałek masła, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i podsmaż. Dodaj pieczarki oraz bulion i podlej trochę wodą. Pozostaw aby bulion się rozpuścił, dodaj drobno pokrojoną lub startą na tarce papryczkę chilli, ketchup oraz musztardę i delikatnie posól.
  3. Gotuj dopóki wszystko się nie połączy a na koniec zagęść śmietaną, do której dodaj mleko. Zredukuj i dodaj mięso.
  4. Podawaj z ryżem.

Źródło: Maminajela

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz