NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Rolady wieprzowe z wolnowaru
Rolady wieprzowe z wolnowaru
Przepis Rolady wieprzowe z wolnowaru
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.6.2021

Rolady wieprzowe z wolnowaru

Jestem trochę dziwna...Pracuję szybko, myślę szybko, odpoczywam szybko a śpię jeszcze szybciej, ponieważ przy mojej pracy właściwie nie mam innego wyjścia. I naprawdę "do szału doprowadzają mnie" rzeczy, które się wleką i ludzie, którzy nie potrafią szybko działać. Ale w kuchni mam jednego pomocnika, na któremu nie wypominam jego powolnego tempa...:D :D :D

Składniki
plastry karkówki wieprzowej (rozbić tłuczkiem)
plastry salami pepperoni
musztarda
sól, pieprz
mięsna kostka rosołowa
sos sojowy
smalec
mąka
woda
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Rozbite tłuczkiem mięso posól, popieprz, posmaruj odrobiną musztardy, na wierzchu połóż kilka plasterków salami i zwiń jak rolady. Ja zabezpieczam je dwiema wykałaczkami żeby się nie rozwinęły (można też obwiązać nitką).
  2. Prędko podsmaż na smalcu ze wszystkich stron, przełóż do wolnowaru na rozgrzaną patelnię wlej trochę wody i powstałym sosem polej mięso, dodaj jeszcze tyle wody, aby mięso było zanurzone, dodaj mięsną kostkę rosołową, przykryj pokrywą i gotuj na wyższym stopniu około 2 i pół godzinki.
  3. Następnie wyjmij rolady z garnka, nalej trochę zimnej wody i roztrzep w niej 2 łyżki mąki. Zagęść tą zasmażką powstały sos.
  4. Pozostaw aby się jeszcze 20 minut gotowało, posól, dopraw sosem sojowym i popieprz do smaku.
  5. Z rolad wyjmij wykałaczki i włóż mięso z powrotem do gotowego sosu, aby się chwilę podgrzało.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz