NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Twarogowo-budyniowy torcik z truskawkami i galaretką bez pieczenia
Twarogowo-budyniowy torcik z truskawkami i galaretką bez pieczenia
Przepis Twarogowo-budyniowy torcik z truskawkami i galaretką bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   10.6.2021

Twarogowo-budyniowy torcik z truskawkami i galaretką bez pieczenia

Fantastyczny deser, który przygotujesz bez pieczenia. Podstawą jest twaróg, biszkopty, truskawki i oczywiście na wierzchu nie może zabraknąć galaretki. Wygląda fantastycznie, smakuje jeszcze lepiej, czego więcej chcieć. Koniecznie spróbuj, nadaje się również na świętowanie urodzin lub inne imprezy. Robiłam go już wiele razy, również z innymi owocami, na przykład fantastyczny jest z kiwi ale na wierzch już nie używaj czerwonej galaretki tylko zielonej :) Zależy od kolorów owoców.

Składniki
500 g
delikatnego twarogu
2 op.
cukru waniliowego
60 g
cukru pudru
1 op.
puddingu na zimno
200 ml
mleka
110 g
biszkoptów
1 op.
truskawek
250 ml
śmietany kremówki
1 op.
galaretki truskawkowej
500 ml
wody
do smaku
cukier
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj galaretkę. Doprowadź 500 ml wody do wrzenia, odstaw, dodaj opakowanie galaretki razem z cukrem do smaku i rozpuść. Pozostaw aby trochę ostygła. Ostygniętą galaretkę wylej na powierzchnię tortu. Musisz obserwować ile czasu potrzeba aby zdążyć przygotować podstawową część tortu.
  2. Przygotuj okrągłą formę do pieczenia. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym i z cukrem pudrem. Dodaj również opakowanie puddingu na zimno i stopniowo stale miksując dolewaj mleko. Jeśli masa gęstnieje szybciej to nie musisz dodawać aż tyle mleka, wystarczy nawet 160-180 ml. Do tak zmiksowanej masy dodaj już ubitą śmietanę i na koniec tylko wymieszaj drewnianą łyżką.
  3. Na dno formy ułóż biszkopty, nałóż warstwę kremu, ułóż pokrojone truskawki, snów biszkopty i powtarzaj tę procedurę dopóki nie skończą się składniki. Na wierzchu ułóż jeszcze przekrojone na pół truskawki i zalej ostygniętą galaretką. Odstaw do lodówki aby porządnie stężało.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz